AnneMarie Tiebosch

Bewerk je informatie

AnneMarie Tiebosch

Nederland | Muziek

Shain foundation

Diggin’ 50 Years of Bijlmer Music
Een sleutelfiguur in de culturele scene van de Bijlmer, zo mag je AnneMarie Tiebosch gerust noemen. Als echtgenote van reggaelegende Amara Kabba uit Sierra Leone was ze bijna letterlijk getrouwd met muziek. Na zijn plotselinge dood in 2003 richtte ze de Shain foundation op, waarmee ze sociale en culturele projecten in Nederland en Sierra Leone verwezenlijkt.

Haar woning aan Florijn-Noord heeft zich ontpopt tot een culturele broedplaats. Op het dakterras van haar huis organiseerde AnneMarie begin september voor de vijfde keer Groove on the Roof. En in haar studio is jong talent net zo welkom als gevestigde namen.

De Amsterdamse fotograaf Jonna Bruinsma documenteert de grimmige schoonheid van de Bijlmer. Ze maakte een serie portretten in Florijn en Groeneveen voor het onderzoek Diggin’ 50 Years of Bijlmer Music van Shain foundation.

Je bent welkom om deze portretten en podcasts (van MOB/Mobiele Omroep Bijlmer) te bezichtigen/beluisteren tijdens Open Art Zuidoost in Shain foundation Studio, Florijn 43 1102 BA Amsterdam.

Waar & wanneer?

Zaterdag 20 oktober 2018

12:00 pm - 6:00 pm

Broedplaats Florijn