Imre Bergmann

Bewerk je informatie

Imre Bergmann

Nederland | Ruimtelijk, Vormgeving

Geïnspireerd door haar eindexamenproject ’Wereldservies’ – een conceptueel servies dat mensen uit verschillende culturen samenbrengt en verbindt door hen samen te laten eten – heeft Imre zich na haar studie aan de Kunstacademie volledig toegelegd op het werken met keramiek. Zo is haar label design *by Imre Bergmann ontstaan. Het is een label met pure, handgemaakte keramische producten welke zich kenmerken door een zekere eenvoud en minimalisme. Dit kan zowel in vorm als in kleur zijn. Al haar ontwerpen worden door Imre zelf handgemaakt in haar atelier.

Haar ontwerpen bevatten dikwijls een onderliggende boodschap. Met het Positive Vibes servies vol vrolijke prints en teksten zoals ‘enjoy your day’, ‘taste with your senses’ en ‘relaxing cup of tea’ geeft ze mensen de mogelijkheid om stil te staan bij het feit dat eten een rustmoment kan zijn en dat het belangrijk is om van eten te genieten. Dit als tegenhanger van de hectische maatschappij waarin we leven. Waste not wasted is een collectie bestaande uit ongeglazuurde porseleinen vaasjes. Deze vaasjes zijn ontstaan uit afgietsels van (delen van) alledaagse plastic (wegwerp)verpakkingen. Door deze ‘waardeloze’ verpakkingen uit te voeren in (gekleurd) porselein tracht ze de objecten hernieuwde waarde en duurzaamheid te geven.

Workshop ‘glazuren’ tijdens de Open Atelier route:

Tijdens de Open Atelier route geeft Imre, samen met collega kunstenaar Peter Vial, een workshop waarbij je kennis kunt maken met het glazuren van keramiek. Je kunt binnenlopen voor deze workshop tussen 12.00 – 17.00 uur op Echtenstein 111a, Amsterdam ZO. Tijdens deze workshop kun je een bisquit gestookt kopje zelf decoreren met verschillende kleuren glazuur. Je kopje wordt voor je afgebakken en kun je op een later – nog af te spreken moment – afhalen bij het atelier van Peter of Imre op Echtenstein.

http://www.imrebergmann.nl

Waar & wanneer?

Zaterdag 20 oktober 2018

12:00 pm - 5:00 pm

Open Ateliers Echtenstein