fbpx

Expositie 25 jaar Open Ateliers

Bewerk je informatie

Expositie 25 jaar Open Ateliers

Fotografie, Literatuur | Poëzie, Mixed Media, Schilderen, Tekenen, Video | Film, Vormgeving

Dit jaar bestaan de Open Ateliers, één van de oudste kunstenaarscollectieven uit Zuidoost, 25 jaar. Deze groep kunstenaars, die elkaar hebben gevonden in 1993, begonnen met een open atelier route langs zolderkamers, keukens en tuinhuisjes. Leden bleven zich aansluiten, en de kunstenaars trokken van sloopflat naar sloopflat, op zoek naar woon- en werkruimte. In 2005 kon het collectief eindelijk permanent neerstrijken in Kruitberg en konden zij hun ateliers vestigen in de plinten van de flat. Sindsdien zijn zij een onderdeel geworden van de buurt, en hebben zij in de Bijlmer maar ook daar buiten tal van culturele projecten georganiseerd, en hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op het culturele landschap van Zuidoost.

Te ere van het 25 jarig bestaan opent op zaterdag 7 december de overzichtstentoonstelling “25 jaar OAZO” bij LOLA BAE aan de Hettenheuvelweg 16.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 7 december om 13:00 uur. We hebben deze middag een uniek programma samengesteld, waarin grondleggers, kunstenaars en betrokkenen terugblikken en in gesprek gaan over de positie van kunst in de stad Amsterdam.Verder kunt u deelnemen aan de workshop graffiti tags o.l.v. Mick la Rock en de Blikopeners en meer te weten komen over de geschiedenis van graffiti in Zuidoost.

Waar & wanneer?

7 December 2019

1:00 pm - 11:00 pm

LOLA BAE