fbpx

Loidys Carnero

Bewerk je informatie

Loidys Carnero

Cuba | 1982 | Fotografie, Performance, Ruimtelijk

Zijn sculpturen onderzoeken kwesties zoals reizen van de ene plaats naar de andere. Onderhandelen over het territorium tussen het persoonlijke en het politieke terwijl ze een formeel vocabulaire onderzoeken. Loidys werkt al een tijdje met Blue Curaçao-likeur. Hij vormde de flessen Blue Curaçao in unieke open kratten. Officiële Curaçaose likeur wordt gemaakt met de gedroogde schillen van de “Laraha”, een bittere sinaasappel afkomstig van Curaçao. Spaanse conquistadores brachten de bittere sinaasappel van Sevilla naar het eiland in 1527. De Nederlanders bezetten Curaçao in 1634. De distilleerderij van Bols voegde de nepblauwe kleur toe. Tijdens de productie van de werken reageert hij op zijn eigen locatie, op basis van geschiedenis, cultuur en lokale materialen. Hij koopt de drankflessen aan de ene kant van het spoor en het hout van de ijzerhandel aan de andere kant van het spoor in Amsterdam Zuidoost, waar hij woont.

De voorstelling tijdens Open Art Route bestaat uit het serveren van een Blue cocktail: Gin, lemon en Blue Curaçao liquor. De actie raakt ook onderwerpen zoals de gevoeligheid van het gedematerialiseerde blauw, ontwikkeld door de Franse kunstenaar Ives Klein in het kader van zijn tentoonstelling “De specialisatie van gevoeligheid in de grondstofstatus in gestabiliseerde picturale gevoeligheid, de leegte.” (Iris Clerk Gallery , Parijs, 1958).

Loidys Carnero (1982, Havana, Cuba) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut in Amsterdam (MFA). Zijn werk is tentoongesteld op locaties waaronder Looiersgracht 60, Amsterdam; Cobra Museum, Amstelveen; en Liverpool Biennial. Woont en werkt in Amsterdam.

http://www.loidyscarnero.info/

Waar & wanneer?

7 December 2019

1:00 pm - 7:00 pm

NEVERNEVERLAND locatie Heesterveld