fbpx

Mick la Rock x Blikopeners

Edit your information

Mick la Rock x Blikopeners

Drawing, Mixed Media, Painting, Photography, Spatial, Video | Film

Mick la Rock en de Blikopeners  kennen elkaar al langer dan vandaag. Mick la Rock is namelijk één van Europa’s eerste graffiti kunstenaars. Zij heeft internationaal en nationaal geëxposeerd, waaronder in het Stedelijk Museum, waar de Blikopeners – een collectief van openminded jongeren die de blik van publiek en personeel verbreden – werken.

Mick la Rock is een pionier op het gebied van graffiti, en door haar inzet wordt deze kunstdiscipline meer en meer erkend binnen de kunstwereld, in binnen en buitenland. De Blikopeners zijn de jongste werknemers van het Stedelijk Museum, die meedenken over actualiteiten, tentoonstellingen en programma’s, en met hun unieke kijk op kunst niet alleen jongeren enthousiasmeren voor kunst en cultuur, maar ook het idee over wat kunst nou precies is herdefinieren.

Mick en de Blikopeners hebben speciaal voor de Open Art Route een workshop voorbereid waarbij je kunt leren taggen! Taggen is een van de meest voorkomende vormen van graffiti, het is in feite een graffiti handtekening. Tags zijn onlosmakelijk verbonden met Zuidoost, en je ziet ze op de meest gekke plekken opduiken. De Blikopeners en Mick la Rock zullen je tussen 14:30 en 16:00 leren hoe je je eigen unieke graffiti handtekening ontwerpt en maakt. Gebruiken op eigen risico 😉

Where & When?

7 December 2019

2:00 pm - 4:00 pm

LOLA BAE