fbpx

Movt. Nr.10: Ososma

Bewerk je informatie

Movt. Nr.10: Ososma

Grootschalige installatie in een leegstaand kantoorgebouw door beeldend kunstenaar Charl Landvreugd. De installatie is gebaseerd op de Tembe (traditioneel houtsnijwerk- en schilderwerk van de Marrons in Suriname). Een sensorische ervaring waarbij de zintuigen van bezoekers geprikkeld en gevoed worden.

De presentatie als geheel is een gelaagd zelfportret van Landvreugd waarin hij kritisch terugblikt op zijn wordingsproces als kunstenaar en reflecteert op waar hij nu staat. De afmeting van het werk is 25 meter breed bij 15 meter lang en bijna 5 meter hoog. De bezoekers zien een labyrinth waarin zij kunnen verdwalen. De Tembe is een monumentaal werk dat tegelijkertijd de drager is van ander (bestaand en nieuw) werk van de kunstenaar. Daarmee is Movt. Nr.10: Ososma een kunstwerk én tentoonstelling in één. Inhoudelijk geeft het een context voor het vaste thema uit het werk van Landvreugd: een reflectie op de culturele hybriditeit die zo kenmerkend is voor deze tijd.

Ososma is de eerste in een reeks solotentoonstellingen die CBK Zuidoost op locatie programmeert en is tijdens de Open Art Route geopend van 12.00 – 19.00.

Plaats: Hullenbergweg 1